image
Hírek

RWT csiszoló a cseh gépgyártótól:

A Cseh RWT spol. sro.-t 1921-ben alapította a jelenlegi tulajdonos ükapja Josef Rojek. A csiszológépgyártásban felhalmozott sokéves tapasztalat eredményeképpen az RWT mára a világon elismert és jegyzett céggé vált. Az RWT által gyártott gépeknek két nagy csoportja van: faipari és fémipari csiszológépek.

Fémipari csiszolók:

A fémipari csiszológép családból a BSM széria fedi le a fémiparban fellelhető síkgörbe alkatrészcsiszolás teljes vertikumát. A lézer, plazma, lángvágott felületek-élek sorjátlanításától kezdve, a reve-rozsda eltávolításon át, termelékeny és hibátlan munkát végeznek akár 650-1100-1300 és 1600 mm munkaszélességben is.

RWT_kiemelt

A kézi csiszolással ellentétben a BSM szériájú gépeken csiszolt alkatrészek felületkezelésre készek, felületük egalizált, sík, mentesek a kézi csiszolás egyenetlenségeitől, hibáitól. Azonkívül termelékenységben és a munkadarabra vetített költségekben lényegesen kedvezőbb összeggel kell kalkulálni, ami ezáltal növeli a termékre vetített árrést, valamint a gyorsabb anyagmegmunkálás csökkenti a termék gyártási idejét is.

Moduláris felépítés

Az első hengeres aggregát diagonál árkolt 90SH keménységű gumi bevonattal, a nagyobb kiálló sorjákat, revét, korróziót távolítja el. A nagy keménységű gumihengeren futó csiszolószalag egalizál, minden kiálló részt szintbe csiszol, a gumiborítás épp annyira rugalmas, hogy a csiszolószalagon lévő szemcsék fogásvételének kezdetekor a beérkezést csillapítsa, megakadályozva a hordozóanyagról való leválásukat, illetve a szemcsék törését. A csiszolóanyag élettartama így lényegesen megnő.

A második hengeres aggregát általában 45SH gumi keménységgel az élek csiszolásának finomítására, kisebb felületi egyenetlenségek lekövetésére alkalmas. A puha guminak hasonló tulajdonsága van mint a légpárnának, az előzőleg egalizált felületet, amely a kiálló részektől mentes de teljesen nem sík, a lemez hengerlés technológiájából következően megcsiszolja. A felület nem lesz egyenesebb tőle, csak azokat a részeket is megcsiszolja, ahol az első egység nem, vagy kevésbé volt hatékony. Ezenkívül beállítástól és szemcsemérettől függően a sarkok lekerekítésének első lépését is elvégeztethetjük vele – kissé lekapja az éleket.

rwt_1

A következő egység lehet drótkefe henger vagy webrax csiszolóhenger az elérni kívánt céltól függően. Az előzőleg lecsiszolt sorja egy része átkerül az élre, mint amikor kést fenünk. Ezt az oldalirányban kiálló sorját remekül eltávolítja. Több csiszológép gyártó az élek letörésére is használja, ám arra csak részmegoldás lehet, mert az előtolással párhuzamos és arra merőleges éleket nem tudja egyformán letörni, még két szembeforgó egység esetén sem. (Erre a következő egység a kompromisszummentes megoldás.) Akár felülettisztítás, akár dekoratív célú szálcsiszolás az elérendő cél, mindkettőre tökéletesen alkalmas. Kiváló egység oxidréteg eltávolítására, valamint szennyeződésmentesítésre is. A tárcsás csiszolóegység a szerszámozástól függően az élek lekerekítéséhez vagy tisztításához számos feladatra alkalmas.

Rugalmas állíthatóság

A különböző alkatrészek csiszolási feladatainak elvégzéséhez minden egység magassága egyedileg beállítható, így a fogásvétel nagysága tizedmilliméter pontossággal kiválasztható. Minden egység oszcillál, egyedileg is bekapcsolható, vagy a vezérlésből kiválasztható különböző csiszolási programok alapján az aktuális feladatnak megfelelően használható. Minden beállított paraméter a gép Schneider vezérlésben tárolható, így később egy ismételten előforduló feladat esetén újra előhívható (opció).

rwt_2

Csiszolható alapanyagok széles skálája:

Az RWT csiszológépei fémes és nemfémes anyagok (gumi, műanyagok stb.) csiszolására is alkalmasak. A szabványok szerint alumínium csiszolásához speciális robbanás biztos elszívó egységet kell alkalmazni, de az RWT csiszológépek erre is fel vannak készítve. Az RWT gépek az összes érvényben lévő EU előírásnak megfelelnek. Sík alkatrészek esetén, megfelelő felszereltséggel hegesztett alkatrészek csiszolására is tökéletesen alkalmasak.

Miért érdemes az RWT gépei mellett dönteni?

A minőségi gyártás és a rozsdamentes szálcsiszolt felületű termékek nagyarányú előtérbe kerülésével manapság egyre hangsúlyosabbá vált az első osztályú csiszolás fontossága, a végső felület előkészítésének, vagy a festés előtti előkészítésnek gyors és költséghatékony megoldása. Az RWT erre kínál megoldást minőségi, márkás német alkatrészekből gyártott csiszológép palettájával, közel 100 éves tapasztalatával, megnyugtatóan jó ár-érték arányával.

Forrás: www.cnc.hu

rwt csiszoló

Works with AZEXO page builder