image
Hírek, Hír

Élhajlító Használati Kisokos; 8 kérdés ami segít neked a megfelelő gépkiválasztásban

1. Milyen hosszon van szükségünk hajlításra?

Mielőtt CNC élhajlítógépet vásárolunk, a legfontosabb, hogy meghatározzuk, hogy mekkora hajlítási hosszra lesz szükségünk a munka során. Ennek tükrében kell kiválasztanunk a számunkra ideális paraméterekkel rendelkező élhajlítógépet. Ez az érték általában 1 és 6 méter közé tehető, de található ettől eltérő adattal rendelkező berendezés is. Azok speciális kialakítású gépek (tandem kialakítás), nagyfokú figyelemmel kell a paramétereket meghatározni

2. Mekkora erő kifejtésére van követelményünk?

Egy másik rendkívül lényeges tényező a szerkezet hajlító ereje, ami meghatározza, hogy milyen vastagságú és milyen ötvözetű (szakító szilárdság) anyagokat tudunk vele hajlítani. Általában ez az érték 40 és 600 tonna közé esik, de természetesen előfordul ettől eltérő adat is. Mindenképpen gondoljuk tehát jól át, hogy mekkora hajlító erőre lesz szükségünk a munkavégzés folyamán.

3. Hány tengelyes legyen az élhajlítógép?

Alapvető fontosságú a majdani munkavégzés szempontjából, hogy a megvásárolt élhajlítógép hány tengely vezérlésére alkalmas. Az egyszerűbb gépek maximum 4 tengely vezérlésére képesek, míg a profibb szerkezetek akár 10-12 tengelyt is tudnak egyszerre irányítani.

4. Milyen vezérlőegységgel legyen szerelve (2D vs. 3D kijelző)

Léteznek grafikus, színes kijelzővel ellátott élhajlítók, amik 2D, de akár 3D-s megjelenítést is lehetővé tesznek. Ennek köszönhetően a szerszámok bevitele, módosítása és a már elkészített programokban való keresés is egyszerűbbé válik. A fejlettebb vezérlések képesek a teríték rajzz alapján akár a hajlítási folyamatot is megtervezni.A 3d vezérléseket az összetettebb hajlítási feladatokhoz ajánlom(4 hátsótengely felett)

5. Milyen vezérlés rendszerrel rendelkezzen a CNC élhajlítógép?

Célszerű figyelmet fordítanunk magának a vezérlésnek a módjára is, ami lehet numerikus, de általában Windows alapú és akár többféle változatban is kérhető. Itt az is lényeges szempont, hogy minél egyszerűbb és felhasználóbarátabb legyen a gép programozása, Ha nálunk vásárol gépet akkor mi  vállaljuk a gép használatához szükséges betanítást is.

6. Mekkora hely áll rendelkezésre a gép telepítéséhez?

Nem elhanyagolható szempont a telepítésre szánt hely. A CNC élhajlítógépek robusztus szerkezetűek, legfőképpen a szélesség irányú méreteket lehet változtatni, de ez befolyásolja  megmunkálható szélességet is, ám de ha olyan jellegű alkatrészünk van, amit több lépésbe is meg tudunk munkálni, érdemes lehet kisebb gépet választani. A BOSCHERT Gizelis BEND plus élhajlító család a piacon egyedülállóan megnövelt oldalak közötti távolsággal rendelkezik. Ez a gyakorlatban azt jelenti hogy egy 3300 mm hajlítási kapacítással rendelkező gép oszloptávolsága 3050 mm, tehát a 3 m széles lemeztáblát képes átereszteni.

7. Ajánlat műszaki és gazdasági tartalma?

Ami lényeges egy ajánlat teljes körű kell hogy legyen: alapgép+szerszámozottság a felhasználó egyedi igényei alapján+beüzemelés+kezelő személyzet betanítása+telephelyre történő szállítás.

8. Árajánlatok közötti különbségek?

Igen jelentős különbségek lehetnek a különböző cégek áraiban és feltételeiben, ezért érdemes összehasonlítani. Ezt 2 perc alatt, minden kötelezettség nélkül megtehetjük a következő ajánlatkérő ív kitöltésével.

További kérdései vannak a gépekkel kapcsolatban? Várom hívását vagy e-mailjét!
Szeghő Zoltán: 06/30/9934814

[email protected]

Works with AZEXO page builder