image
Hírek, Hír, Referenciáink

Csiszológép  Használati Kisokos; 8 kérdés ami segít a gépkiválasztásban:

ahhoz hogy a feladatra a megfelelő gépet kiválasszuk, a következő kérdésekre kell megadnunk a választ.

  1. Milyen hosszon van szükségünk a csiszolásra?

Mielőtt csiszológépet vásárolunk, a legfontosabb, hogy meghatározzuk, hogy mekkora megmunkálási szélességre illetve  hosszra lesz szükségünk a munka során. Ennek tükrében kell kiválasztanunk a számunkra ideális paraméterekkel rendelkező csiszológépet. Ez az érték általában a gép szélességénél 650 és 1600 mm közé tehető, de találhatunk ettől eltérő paraméterrel rendelkező berendezést is.

  1. Milyen fajta felület csiszolási műveletre van szükségünk?

Mindenképpen gondoljuk tehát jól át, hogy milyen fajta műveletre lesz szükségünk a munkavégzés folyamán. Felület csiszoláshoz hengeres egység kell. a sorja eltávolításához körkefés egység re van szükség, míg a felület finom-csiszolásához finiselő hengere van szükségünk. ha speciális anyagot, pl alumíniumot akarok csiszolni akkor az elszívásnál speciális un robbanás biztos elszívást kell biztosítanom.

  1. Hány aggregátos legyen a csiszológép?

Alapvető fontosságú a majdani munkavégzés szempontjából, hogy a megvásárolt csiszológép hány egység vezérlésére alkalmas. Az egyszerűbb gépek maximum 2 egység vezérlésére képesek, míg a professzionális  szerkezetek akár egyszerre 4 külön egységet is tudnak  irányítani.

4. Milyen elszívást kell a géphez biztosítani;

Fontos dolog hogy a megfelelő elszívás kalkulálásához ismernünk kell az alapanyag típusát a leválasztás mértékét a géppen található egységek számát és a gép megmunkálási szélesség méretét. Ezekből az adatokból kalkulálható ki az az elszívás  m3 érték amivel számolnunk kell. Ez kb: 3500 m3-7000 m3 terjedhet.

  1. Milyen vezérlőegységgel legyen szerelve (2D kijelző)

Ahhoz hogy a megmunkálási folyamatom hatékony legyen szükség van az egységek szeparált vezérlésére. Ez fejlettebb vezérléssel ( Schneider Magellan) lehetőségünk van egy helyről vezérelni a csiszolási műveletet, amivel hatékonyabb felhasználást és kevesebb állásidő miatt rövidebb megmunkálási időt érünk el.

  1. Mekkora hely áll rendelkezésre a gép telepítéséhez?

Nem elhanyagolható szempont a telepítésre szánt hely. Az RWT csiszológépek kocka kiterjedésűek, de a tervezésnél figyelembe kell venni  a gép megközelíthetőségét, valamint a hosszabb munkadaraboknál a segédasztalok méretét a gép mindkét oldalán. Ez azért fontos, mert a hosszabb munkadaraboknál fennáll a lebillenés illetve a vékonyabb anyagoknál a lemez elhajlásának veszélye,

  1. Ajánlat műszaki és gazdasági tartalma?

Ami lényeges egy ajánlat teljes körű kell hogy legyen: alapgép+felszerszámozottság (induló készlet) a felhasználó egyedi igényei alapján+beüzemelés+kezelő személyzet betanítása+telephelyre történő szállítás.

      8. Különbözetek az árajánlatok között?

Igen jelentős különbségek lehetnek ajánlat és ajánlat között. A különböző cégek áraiban és feltételeiben, lehetnek eltérések ezért érdemes ezt összehasonlítani. Ezt 2 perc alatt, minden kötelezettség nélkül megtehetjük a következő ajánlatkérő ív kitöltésével

További kérdései vannak a gépekkel kapcsolatban? Várom hívását vagy e-mailjét!

Szeghő Zoltán: 06/30/9934814

[email protected]

Works with AZEXO page builder