fbpx
image
Kiállítások

A 20. SCHWEISSEN & SCHNEIDEN kiállítás és expo, 2023. szeptember 11. és 15. között a Messe Essen területén, 40 országból 826 kiállító részvételével került megrendezésre. Az eseményen közel 40 000 látogató ismerte meg a hegesztés és lemezvágás legújabb innovációit, az új beruházásokat és építette kapcsolatait az iparági szereplőkkel. 

Digitalizáció és együttműködő rendszerek

Ahogy egyéb iparágakban is, a lemezipar jövőjének alakulásában is kulcsfontosságú szerepe van a digitalizációnak és az összekapcsolt, együttműködő rendszereknek. A 20. SCHWEISSEN & SCHNEIDEN szakkiállításon a legnagyobb érdeklődés az okos robot rendszereket övezte, amelyek hatékonyan működnek együtt és közösen végzik el a legkülönbözőbb folyamatokat. Emellett kiemelt figyelmet kaptak az olyan együttműködő digitális rendszerek, amelyek lehetővé teszik az folyamatos optimalizációt a valós idejű adatoknak köszönhetően.

Lemezipari újdonságok

Hagyományosan a SCHWEISSEN & SCHNEIDEN az a színtér, ahol a vállalatok bemutatják újdonságaikat a nyilvánosság előtt. Elsőként itt debütált például egy oxi-acetilén hegesztőgép, amely hidrogénnel működik, így hozzájárul a klímavédelemhez, a munkavédelemhez és a CO2-kibocsátás csökkentéséhez. 

A német kormány támogatásával működő nemzetközi és német startupok is itt mutatták be legfrissebb ötleteiket és megoldásaikat. Köztük volt a Steeldate nevű cég, amely Bad Nauheimben, Németországban található, és matchmaking eszközével a megrendeléseket és az ahhoz szükséges anyagokat párosítja a leghatékonyabb módon. A MX3D pedig a 3D lemeznyomtatás innovációja kapcsán egy olyan technológiát mutatott be, amellyel a holland startup egy gyalogos hidat valósított meg Amszterdamban.

Az MX3D által kinyomtatott 3D-s híd

Az MX3D által kinyomtatott 3D-s híd megnyitásra került a Hollandia királynője, Máxima által, Amszterdamban 2021. júliusában. © Adriaan de Groot

Partnerünk, a Stierli-Bieger is számos újdonságot mutatott be a kiállításon:

Kisméretű hengeres egyengető gép

Ez az rendkívül kompakt és hasznos görgős egyengető gép könnyedén kiegyenesíti a lapos acéllemezeket vagy rézsínt, akár 80×12 mm méretig. Így kiváltja és egyszerűsíti a nehézkes kézi egyengetést. Az új RSM-80 modell a nagyobb RSM-240 (akár 240 x 15 mm) kistestvére.

Új hajlítási koncepciók a Stierlitől:

A szabványos vízszintes hajlítógépeinkkel (kézi és CNC vezérelt), valamint a radiális hajlítógépekkel széles portfóliót (lemez, sík acél, profilok, kerek acél, csövek stb.) tudunk hajlítani.

Mint különleges hajlítógépek gyártója, képesek  megoldani még a különleges hajlítási feladatokat is.

Az automatizált egyengetés időt takarít meg és egyszerűsíti a folyamatot

Gyorsabb és precízebb egyengetés az új  CNC vezérléseinkkel az alábbi területekhez: 

  • Hegesztés utáni egyengetés
  • Profilok
  • Gerendák
  • Lemez
  • Sík acél
  • Kerek acél + csövek
  • Hegesztett alkatrészek egyengetése
  • Vágás utáni egyengetés

Kompakt hajlító- és egyengető gépek + nagy berendezések az egyengetési műveletekhez. A hagyományos hajlító- és egyengető gépek gyártása mellett különböző egyengetési műveletekhez nagy berendezéseket gyártunk, 20-tól 600 tonnáig különböző felszereltséggel és automatizáltsággal.

A kiállítás legközelebb két év múlva, 2025. szeptember 15. és 19. között rendezik meg, szintén a Messe Essen területén.

Works with AZEXO page builder